Secretarul şef al UMF Iaşi, Gabriela Cuciureanu, căreia i-a fost suspendat contractul de muncă în urma retragerii unei liste cu 45 de studenţi marocani iniţial declaraţi admişi, susţine că pe procesul-verbal primit nu apar motivele suspendării sau perioada, ea adăugând că se consideră nevinovată.

Gabriela Cuciureanu, secretar şef al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, a respins, într-o declaraţie acordată corespondentului MEDIAFAX, acuzaţiile de fraudă care au fost aduse „personalului administrativ” în urma acţiunii Corpului de Control al ministrului Educaţiei, ea spunând că a fost suspendată încă de la începutul acestei luni de către Comisia de Disciplină a universităţii ieşene, care a făcut atunci o anchetă în urma unor nereguli sesizate în cazul retragerii unei liste oficiale cu studenţi marocani, despre care rectorul UMF susţine că a anunţat ministerul în 15 octombrie. Cuciureanu spune că a fost „înlăturată”, că i s-a „interzis accesul în universitate” şi că se încearcă să fie scoasă „ţap ispăşitor”.

„Sunt nişte lucruri ciudate pe care eu nu le înţeleg şi nu mi le explic. Se pare că se vrea să se scoată un ţap ispăşitor şi întotdeauna cei mai mici plătesc. Nu am dispărut nicăieri, am răspuns la toate solicitările universităţii, ale Comisiei de Disciplină, ale Corpului de Control al ministrului“, a declarat corespondentului MEDIAFAX Gabriela Cuciureanu.

Aceasta a spus că nu îşi explică de ce i-a fost suspendat contractul de muncă, susţinând că în perioada 5 – 6 octombrie a fost în concediu de odihnă, iar în 6 octombrie seara a fost informată să vină la universitate, unde rectorul, în momentul respectiv, prof.dr. Dragoş Pieptu, doreşte corespondenţa cu ministerul legată de admiterea cetăţenilor străini.

Sursa: Mediafax.ro