Afla noile stiri

CONCEDIUL DE ODIHNĂ

Iunie 2021 | CONCEDIUL DE ODIHNĂ 

Concediul de odihnă anual este un drept al salariatului, garantat tuturor angajaților, și are o durată minimă de 20 de zile lucrătoare. Prin CIM se poate stabili și o durată mai mare a concediului de odihnă anual, dar cu respectarea legii și a CCM-ului aplicabil. 

Durata concediului de odihnă anual se calculează în raport cu perioada / perioadele de activitate prestată. 

Sunt perioade de activitate prestată și cele în care salariatul se află în incapacitate temporară de muncă, concediu de maternitate, concediu de risc maternal și concediu pentru risc maternal. Pentru aceste perioade salariatul are dreptul la concediu de odihnă. 

O situație aparte o constituie perioada în care CIM-ul salariatului este suspendat la inițiativa angajatorului. In cazul întreruperii sau reducerii temporare a activității, fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare. Pentru astfel de perioade, la nivelul angajatorului se poate reglementa posibilitatea acordării concediului de odihnă și în astfel de situații. 

Salariatul are dreptul, pentru perioada concediului de odihnă, la o indemnizație de concediu, care se plătește de angajator cu cel puțin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu. 

Pentru a nu perturba activitatea din cadrul companiei, angajatorul poate stabili sau negocia, colectiv sau individual, perioadele în care salariații pot efectua concediul de odihnă. 

CONCEDIUL DE ODIHNĂ ANUAL 
➢ Conform Codului Muncii, este de minim 20 de zile lucrătoare; 
➢ Se negociază prin CIM / CCM 
➢ Se calculează în raport cu perioada lucrată; 
➢ Se efectuează în natură; 
➢ Concediul de odihnă neefectuat se poate compensa în bani, doar la încetarea CIM-ului; 
➢ Se efectuează în baza unei programări colective sau individuale; 
➢ Programarea individuală a CO, se poate face și prin CIM; 
➢ Se efectuează astfel încât, într-un an calendaristic, salariatul să beneficieze de cel puțin 10 zile lucrătoare de CO neîntrerupt. 

Află de la noi, echipa Bențe & Asociații, cum poți întocmi programarea concediului de odihnă, pentru ca tu, clientul nostru, să te poți concentra pe dezvoltarea afacerii tale. 

Buletin informativ realizat de: 


Ciprian Pop 

  • Expert legislația muncii 
  • Consilier UNELM 

Florina Carp 

  • Expert legislația muncii 
  • Membru Acreditat UNELM 

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on email
Share on whatsapp

Articole similare

Thank you!

Your message has been successfuly sent. We will contact you very soon!