Afla noile stiri

SEMNĂTURA ELECTRONICĂ – noile modificări!

Iulie 2021 | SEMNĂTURA ELECTRONICĂ – noile modificări! 

NOUTĂȚI 
Contractul individual de muncă poate fi semnat electronic! 
Angajatorul poate suporta, pentru el și pentru angajații săi, cheltuielile pentru achiziționarea semnăturilor electronice avansate sau semnăturilor electronice calificate, ce se vor utiliza pentru semnarea documentelor din domeniul relațiilor de muncă/securitate și sănătate în muncă. 
➢ Cheltuielile, de mai sus, efectuate de angajator, sunt cheltuieli deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal. 
➢ În același timp, tot din iulie 2021, a intrat în vigoare obligativitatea angajatorului de a informa salariatul cu privire la obligația acestuia de a adera la un fond de pensii administrat privat. 
Prin OUG nr. 36/2021 fost introdusă posibilitatea angajatorilor de a utiliza semnătura electronică în relațiile de muncă, respectând anumite condiții, dar și noi modificări ale Codului Muncii, Legii telemuncii, Legii securității și sănatății în muncă. 

Astfel că, în prezent, părțile contractului individual de muncă pot opta, ca la incheierea, modificarea, suspendarea sau încetarea CIM, să utilizeze: 

  • Semnătura olografă sau 
  • Semnătura electronică avansată, ori 
  • Semnătură electronică calificată. 

În continuare, la încheierea, modificarea, suspendarea, încetarea CIM, părțile trebuie să utilizeze același tip de semnătură, din cele menționate mai sus. 

Angajatorul are obligația de a informa salariatul, anterior încheierii sau modificării CIM, cu privire la procedurile privind utilizarea semnaturii electronice, semnăturii electronice avansate și semnăturii electronice calificate. 

Noi, echipa Bențe & Asociații ne vom ocupa de actualizarea contractului individual de muncă, în conformitate cu noile modificări legislative, pentru ca tu, clientul nostru, să te poți concentra pe dezvoltarea afacerii tale. 

Buletin informativ realizat de: 


Ciprian Pop 

  • Expert legislația muncii 
  • Consilier UNELM 

Florina Carp 

  • Expert legislația muncii 
  • Membru Acreditat UNELM 

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on email
Share on whatsapp

Articole similare

Thank you!

Your message has been successfuly sent. We will contact you very soon!