Afla noile stiri

ZILE LIBERE PLĂTITE pentru vaccinare anti-Covid

Iulie 2021 | ZILE LIBERE PLĂTITE  pentru vaccinare anti-Covid 

Din data de 29 iulie 2021 au intrat în vigoare noile reglementări cu privire la zilele libere plătite acordate persoanelor care se vaccinează împotriva Covid-19. 

Conform noilor reglementări, beneficiază, la cerere, de câte o zi liberă plătită/câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată: 

– angajații din sistemul public și privat, care se vaccinează împotriva Covid-19; 

– Angajații din sistemul public și privat, care au calitatea de părinte sau reprezentant legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum și al persoanei cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilități; 

– Cadrele militare în activitate, soldații și gradații profesioniști. 

Persoanele de mai sus au următoarele obligații: 

– să prezinte angajatorului adeverința de vaccinare, în cazul în care solicită acordarea zilelor libere plătite/zilelor de permisie pentru vaccinarea anti-Covid-19. Dacă ziua liberă/de permisie coincide cu ziua vaccinării, salariații vor prezenta angajatorului adeverința de vaccinare în prima zi lucrătoare de la vaccinare. 

– de a informa angajatorul cu privire la opțiunile de programare a zilelor libere pe care urmează să le solicite, în vederea asigurării în condiții optime a funcționării activității acestuia. 

– Angajații care au calitatea de părinte sau reprezentant legal, prezintă angajatorului și declarația celuilalt părinte, potrivit căreia acesta nu a solicitat și nu va solicita aceste zile libere plătite. 

ZILELE LIBERE PLĂTITE 
pentru vaccinare anti-Covid-19 
➢ Se acordă la cererea salariatului, în baza adeverinței de vaccinare, pentru salariații care se vaccinează; 
➢ Se acordă la cerea salariatului, în baza adeverinței de vaccinare și a declarației celuilalt părinte, în cazul vaccinării copilului cu vârsta de până la 18 ani, respectiv a persoanei cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani. 
➢ Nu se includ în durata concediului de odihnă; 
➢ Nu se pot acorda în situația în care salariații sunt vaccinați la locul de muncă prin grija angajatorului. 
Află de la noi, echipa Bențe & Asociații, detalii despre procedura privind zilele libere plătite, pentru ca tu, clientul nostru, să te menții în rândul angajatorilor de top care oferă un mediu de lucru pozitiv și stimulativ. 

Buletin informativ realizat de:


Ciprian Pop 

  • Expert legislația muncii 
  • Consilier UNELM 

Florina Carp 

  • Expert legislația muncii 
  • Membru Acreditat UNELM 

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on email
Share on whatsapp

Articole similare

Thank you!

Your message has been successfuly sent. We will contact you very soon!